Albania Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vajza e Dizdarit

Shko poshtė

Vajza e Dizdarit Empty Vajza e Dizdarit

Mesazh  Admin Sun Aug 12, 2007 10:53 am

Vajza e Dizdarit luan kolonen e filmit "Rruge te bardha"

Suzana Kuka
22 variacionet koncertale per piano, mbi te cilat u bazua krijimi i kolones zanore te filmit artistik me te njejtin titull realizuar ne vitin 1974, u luajten dje paradite hollin e Teatrit te Operas dhe Baletit, ne nje mbremje koncertale nga pianistja Magi Dizdari Kapllani. "Une i quaj variacione moderne, pasi ne teresi kompozimi nuk eshte nje krijim i mbyllur, qe do te thote se gjen hapesira per te vazhduar", tha pianistja Kapllani.
Vajza e Dizdarit Piano

Variacionet koncertale mbi dy tema u interpretuan per rreth 20 minuta, ne mbremjen permbyllese te tureve koncertore qe pianistja ka dhene ne Nju Jork, Nju Xhersi dhe Uashington (SHBA).
Ajo e quan veten me fat qe arriti te jete e para pianiste qe luan te plota variacionet "Rruge te bardha", qe nuk i interpretoi asnjehere e ema, pianistja Adriana Dizdari apo e mirenjohura Margarita Kristidhi, e cila studioi per disa vjet interpretimin e tyre. "Kam mbi 7 muaj qe punoj per luajtjen e tyre ne skene, por me to une jam rritur", tha Magi.
Ajo e vlereson kete koncert si perballje te veprave te te jatit, ndersa interpretoi "Sonaten nr.1", qe ai e krijoi ne periudhen kur ishte student dhe sonaten nr.7, Opus 83 te Prokofiev. Magi Dizdari Kapllani eshte nje pianiste aktive e skenave koncertore.
E laureuar ne Akademine e Muzikes ne Bukuresht te Rumanise dhe me diplomen postuniversitare te "Masters of music" ne Universitetin e Illinoisit (SHBA). Aktiviteti i saj eshte i gjere si ne interpretimin solo, ashtu dhe ate kameral.
Admin
Admin
Admin

Numri i postimeve : 26
Registration date : 05/08/2007

http://albania.forumburkina.com

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi